Širom Hrvatske svečanosti u povodu 20. godišnjice međunarodnog priznanja

Koncertom Splitske limene glazbe i nastupom splitskih mažoretkinja točno u podne je počelo današnje obilježavanje 20. godišnjice međunarodnog priznanja Hrvatske. Slavljenička povorka je krenula od Trga Gaje Bulata, Marmontovom ulicom do Obale Hrvatskog narodnog preporoda gdje su mažoretkinje izvele plesnu točku. Potom su produžili do ulaza u Dioklecijanove podrume da bi se zatim istim putem vratili do Trga Gaje Bulata.

Zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško predvodio je euharistijsko slavlje u Zagrebačkoj katedrali istaknuvši da je vjernički gledano priznanje Hrvatske bio hod hrabrog svjedočenja ljubavi.

Priznavanje Hrvatske nije plod političkih sprega i odraz moći, vjernički gledano priznanje je hod hrabrog svjedočenja ljubavi, rekao je Ivan Šaško na misi koju je slavio u zajedništvu s apostolskim nuncijem u RH Mariom Robertom Cassarijem.

Središnja proslava, na kojoj sudjeluje kompletan hrvatski državni vrh te brojni veleposlanici akreditirani u Zagrebu, započela je u 19.00 na zagrebačkom Cvjetnom trgu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*