Šišljagić: Fehir je za lažno svjedočenje protiv Glavaša nagrađen dvosobnim stanom

Dodjela službenog stana u vlasništvu MUP-a u najam Krunoslavu Fehiru, krunskom svjedoku na suđenjima za ratni zločin Branimiru Glavašu, izazvala je reakciju Glavaševog HDSSB-a, čiji su čelnici poručili kako je to zapravo nagrada Fehiru “za lažno svjedočenje protiv Glavaša”.

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić istaknuo je kako je ta akcija odrađena u režiji tadašnjih čelnika Vlade i Ministarstava Jadranke Kosor, Petra Čobankovića i Tomislava Karamarka, izvještava Jutarnji list.

Šišljagić je ovako opisao cijelu ‘operaciju’ koja je, navodno, provedena u ovom slučaju: “Fehir je za nagradu što je lažno svjedočio protiv Glavaša dobio dvosobni stan u Poreču. On mu je prvo dodijeljen na privremeno korištenje za službene potrebe, a kada je Fehir u lipnju 2011. Dopisom od predsjednice Vlade tražio da se sa stana skine status službenog stana i da mu se omogući dodjela stana u najam, Kosor je sve proslijedila Karamarku kao tadašnjem ministru unutarnjih poslova, a ovaj Čobankoviću, koji je kao ministar poljoprivrede upravljao AUDIO-om i operativno proveo ovaj postupak. Kada je sve obavljeno, Fehir je, kao završni čin operacije plaćanja ‘krunskog svjedoka’ podnio zahtjev za kupnju stana.”

Naglasio je također kako je procedura o dodjeli stana Fehiru provedena “bez ikakvog natječajnog postupka i mimo Pravilnika o rhešavanju stambenih potreba djelatnika MUP-a”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*