Sjevernokorejski dužnosnik smaknut minobacačkom paljbom!

Visoki sjevernokorejski vojni dužnosnik smaknut je zbog toga jer je popio alkoholno piće tijekom 100 dana žalovanja za pokojnim “Dragim vođom” Kim Jong-ilom.

Južnokorejski mediji prenose kako je zamjenik sjevernokorejskog ministra obrane, Kim Chol, bio primoran stati na točno određeno mjesto na vojnom poligonu, gdje su ga pogodili minobacačkom granatom te na taj način smaknuli.

Zapovijed da ga se “uništi da niti kosa ne ostane iza njega”, navodno je dao Kim Jong Un, sin i Kim Jong-ila i njegov nasljednik na čelu Sjeverne Koreje, prenosi Daily Mail.

Svjetski mediji već su izvještavali o tome kako su tijekom dvodnevnog žalovanja za Kim Jong-ilom bili organizirani masovni skupovi u kojim su ljudi morali naricati i plakati, a tko se nije odazvao, završio bi u logoru. Ta dva dana, bilo je zabranjeno napraviti i međunarodni poziv iz te zemlje.

Nakon toga, uslijedilo je 100 dana “bez užitaka”, kojim se zabranilo konzumiranje alkohola, pod cijenu smrtne kazne. Upravu tu se ogriješio zamjenik ministra obrane Sjeverne Koreje i skončao u eksploziji minobacačke granate.

No, Chol nije bio jedinikoji je smaknut zbog konzumiranja alkohola tijekom perioda zabrane. Ukupno 14 viših partijskih dužnosnika smaknuto je zbog istog grijeha, prema naredbi Kim Jong Una.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*