Skandal u hrvatskom MUP-u: Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ-a, prepisao diplomski rad

Revizija na Policijskoj akademiji u Zagrebu, što je najviša razina školovanja za policajce u Hrvatskoj, otkrila je 26 diplomskih i specijalističkih radova čiji se sadržaji u bitnim dijelovima ili u cijelosti podudaraju, odnosno da su prepisani.

Kako piše Jutarnji list, među onika koji su diplomu prepisali je i aktualni glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić. Nastavnici Visoke policijske škole, Franjo Magušić i Mato Pušeljić, zbog toga su udaljeni iz službe. Njima se na teret stavlja teža povreda službene dužnosti, doznali smo u MUP-u.

Povjerenstvo škole, koja je u sastavu Policijske akademije, utvrdilo je da su ta dvojica, kao nastavnici, znali da ukupno ima 26 diplomskih i specijalističkih radova čiji se sadržaji u bitnim dijelovima ili u cijelosti prepisani.

Sumnjiči ih se da su kao mentori sudjelovali u njihovoj izradi i, unatoč očitom prepisivanju i plagiranju, dopustili njihovu obranu.

Među imenima polaznika koji su pod sumnjom da su prepisivali, doznajemo iz izvora bliskih Policijskoj akademiji i MUP-u, i sadašnji je tajnik HDZ-a Milijan Brkić, kojeg je na to mjesto u svibnju postavio novi predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. On je 2010. napisao rad “Organizacijske razine MUP-a Republike Hrvatske”, za koji je revizijom utvrđeno da je identičan radu polaznika Stanka Tomića iz 2009. godine.

Radovi se toliko podudaraju da nam kažu da je različit samo naslov, koji kod Tomića glasi: “Policijske organizacijske strukture”, piše Jutarnji list.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*