Skandalozni Dačićev apel srbijanskim navijačima: Ne ponašajte se kao Hrvati!

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić poslužio se vrlo neobičnim usporedbama upozoravajući srbijanske navijače da po Srbiji ne napadaju hrvatske navijači. Napadi na hrvatske navijače u Srbiji su nedopustivi incidenti koji narušavaju ugled Srbije i ne treba da se ponašamo kao oni, kada naši odu tamo”, izjavio Dačić novinarima, javlja B92.

Događaji su Dačića nagnali da o incidentima nešto kaže, ali je, unatoč tome, svojom izjavom pokušao podijeliti odgovornost, apelirajući na srbijanske huligane da se ne ponašaju kao Hrvati.

Inače, nakon nereda u kojima je “okrunjena” pobjeda hrvatske rukometne reprezentacije protiv Francuske, u kojima je nekoliko osoba ozlijeđeno, a 36 automobila hrvatskih navijača oštećeno, u novom incidentu, poslije utakmice Hrvatska-Mađarska odigrane u srijedu navečer, zapaljena su četiri automobila od čega tri hrvatskih registracijskih oznaka.

Kako prenose vojvođanski mediji, riječ je o automobilima hrvatskih rukometnih djelatnika, a po riječima glasnogovornika hrvatske reprezentacije ne pripadaju nikome tko je na bilo koji način povezan s reprezentacijom. Prednji dijelovi vozila su u potpunosti izgorjeli, a vatrogasci pretpostavljaju da je plamen krenuo ispod haube.

1 Comment

  1. Pitam se sta bi sada rekao Dragan Covic i njegova svita ? Pa fino su se ponasali na proslavi nakaradne tvorevine zvane RS, a koliko ja znam bili su uljudni, malo zaboravni ali pristojni.Dobro sada nisu bili kad su se ukopavale zrtve Srebrenice ovog ljeta, ali su bili prisutni da uvelicaju tvorevinu koja je te zrtve pobila. I pravo kaze Dacic ” nemojte se ponasati kao oni”

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*