Skupština Kantona Sarajeva na hitnoj sjednici smijenila šest SDA-ovih ministara

Skupština Kantona Sarajevo danas je održala hitnu sjednicu s jednom tačkom dnevnog reda: rekonstrukcija Vlade Kantona Sarajevo.

Na osnovu prijedloga premijera Kantona Sarajevo Fikreta Musića koji je upućen prema vodstvu Skupštine, a zbog čega je i sazvana hitna sjednica, zastupnici su izglasali razrješenje dužnosti, odnosno smjenu šest ministara u kantonalnoj Vladi.

Ministri koji su obnašali ove dužnosti u protekli šesnaest mjeseci kao članovi Stranke demokratske akcije smijenjeni su voljom parlamantarne većine u Skupštini Kantona, a to su: Abid Jusić, ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša; Muhamed Kozadra, ministar finansija; Velida Memić, ministrica rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica; Čedomir Lukić, ministar stambena politike; Ivica Šarić, ministar kulture i sporta i Nedžad Ajnadžić, ministar za boračka pitanja.

Predsjedavajuća Skupštine KS Mirjana Malić najavila je i da će vrlo brzo biti zakazana redovna sjednica na kojoj će biti imenovani novi ministri koji će voditi šest spomenutih resora.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*