Slavko Linić će na odmor u Dubaji putovao s prijateljem koji duguje 7,7 milijuna kuna poreza

Činjenicom da je hrvatski ministar financija Slavko Linić Novu godinu proslavio u Dubaiju hrvatska se javnost već bavila, no sada je objavljena još jedna zanimljiva pojedinost: Linić je tamo bio s dvojicom prijatlja, od kojih se jedan mjesecima nalazi na listi poreznih dužnika zbog 7,7 milijuna kuna duga.

Kako piše list 21. stoljeće, riječ je o Jozi Kaleu, poznatom poduzetniku i vlasniku kompanije Ri-Most. Porezna uprava potražuje od Kalema 6,1 milijuna kuna neplaćenog poreza zbog neplaćenog poreza na promet nekretnina, 1,5 milijuna kuna PDV-a i 180.000 kuna poreza na dobit vezanih uz kamenolom u Tuonju, piše 21. stoljeće.

Kalem pak tvrdi da nikomu nije dužan pa ni državi. Poziva se pritom na rješenje Samostalnog sektora za drugostupanjski upravni postupak Ministarstva financija od 6. rujna, koji je usvojio njegovu žalbu protiv rješenja riječke Porezne uprave o dugu za PDV od 1,5 milijuna kuna i vratio predmet na ponovni postupak. Rješenje je primio nekoliko dana prije odlaska u Dubai.

“Taj dug ne postoji’, rekao je Kalem, najavivši da će u upravnom postupku dokazati da ne mora platiti PDV niti porez na nekretnine, te da će u roku od mjesec dana sve biti poznato.

Objašnjava da mu je Porezna uprava u Ogulinu odredila da mora platiti pet posto poreza na kupnju kamenoloma u Tounju, koji ima rezerve rudnog bogatstva u iznosu od 116,5 milijuna kuna. ‘Te su rezerve vlasništvo države i kako onda ja mogu platiti porez na nešto što nije moje’, objašnjava Kalem i ponavlja da će dokazati da je u pravu. Ako izgubi spor, spreman je sve platiti, no tek kad rješenje postane pravomoćno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*