Sljedećeg tjedna počinju razgovori o uspostavi nove parlamentarne većine

Dragan Čović, predsjedavajući Doma naroda parlamenta BiH, otkazao je za danas planiranu sjednicu tog doma, svjestan da potvrda odluke o smjeni tri državna ministra SDA, stranke koja je na lokalnim izborima ‘počistila’ svoje izravne, mora sačekati politički dogovor stranaka koje će činiti novu parlamentarnu većinu u državi.

Sulejman Tihić, predsjednik SDA, potvrdio je Nezavisnim novinama da će, shodno rezultatima lokalnih izbora, narednog tjedna početi razgovori političkih čelnika u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine u BiH.

“Čuo sam se sa Draganom Čovićem, na čiju je inicijativu odgođena sjednica Doma naroda, ali i sa ostalim predsjednicima stranaka, koji su čestitali izborni uspjeh. Trebamo početi razgovore u vezi s novom parlamentarnom većinom već narednog tjedna”, rekao je Tihić, koji od danas preuzima osmomjesečno predsjedavanje Domom naroda.

Tihić je potvrdio da će u međuvremenu biti održano niz bilateralih sastanaka političkih čelnika. “Rezultati lokalnih izbora ne određuju samo tko će biti načelnik i vijećnik, nego i tko ima legitimet zastupati građane”, rekao je Tihić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*