Slučaj Jadranke Kosor: Nekad joj kupovali cipele, a danas je tuže stranačkom sudu časti

jadranka-kosor-saborSlučaj Jadranke Kosor, HDZ-ove saborske zastupnice, bivše premijerke i predsjednice najveće političke stranke u Hrvatskoj, kojoj dojučerašnji “prijatelji” u ime “viših stranačkih interesa” orkestrirano “rade o glavi”, pretvara se pomalo u paradigmu ovdašnjeg političkog (ne)morala, piše Slobodna Dalmacija.

Po riječima političkog tajnika HDZ-a i predsjednika Visokog suda časti ove stranke Tomislava Čuljka, Jadranku Kosor su zbog njezinih najnovijih javnih istupa prijavili nezadovoljni članovi HDZ-a – Sunčana Glavak, Ante Kulušić, Andrija Mikulić i, kako je rekao, “mnogi drugi”.

Pri tome je zanimljivo da je od troje spomenutih, njih dvoje, Sunčica Glavak i Ante Kulušić, pripada krugu donedavno najodanijih i najbližih prijatelja bivše šefice HDZ-a.

Za Sunčanu Glavak svojedobno se pisalo kako je premijerku i prijateljicu vodila u šoping, neki su joj u stranci zamjerali na pretjeranoj bliskosti s Kosorovom. I možda baš zato glasnogovornica sada prva “kukuriječe” ne bi li sa sebe skinula teret stigme neugodne u Karamarkovo doba, piše Slobodna Dalmacija.

Što se tiče Ante Kulušić, inače čelnika ŽO HDZ-a u Šibeniku, njegov odnos s bivšom “partijskom šeficom” ostat će trajno obilježen jednom provincijalnom gestom snishodljivog darivanja premijerke tijekom njezina boravka u Šibeniku (prije tri godine). Dok su prolazili kroz grad, Kula je uhvatio Jadrankin pogled prikovan za jedan izlog s obućom, i bez premišljanja ušao u dućan, izvadio kreditnu karticu i kupio “prijateljici” željeni par cipela, podsjeća Slobodna Dalmacija.

Inače, “grijesi” Jadranke Kosor svode se na kritičke opservacije o stanju u HDZ-u, izgovorene u intervjuu u najnovijem broju tjednika Globusa. Od nje se stalno traži, kazala je, da šuti, a “ja sam saborska zastupnica i plaćena sam da govorim”. Opovrgnula je i optužbe da je stranka 18 godina bila zapuštena te da je HDZ proteklih 10 godina detuđmaniziran, jer “detuđmanizacija je počela dolaskom Stipe Mesića na Pantovčak, a “ja nisam bila šef Mesićeva izbornog stožera ni njegov prvi suradnik”, rekla je aludirajući na Tomislava Karamarka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*