SNSD će tražiti ponavljanje izbora u Srebrenici

Izvršni odbor SNSD-a dao je punu podršku potpisanom sporazumu sa SDP-om i postignutim pojedinačnim dogovorima sve do njihove realizacije putem institucija sistema.

U tom procesu predsjednik Milorad Dodik i vodstvo SNSD-a imaju punu podršku i ovlasti, zaključak je Izvršnog odbora te stranke.

To stranačko tijelo također je zauzelo stav da treba ponoviti izbore u Srebrenici. “Imajući u vidu spekulacije o izboru u Srebrenici Izvršni odbor SNSD-a smatra da ne treba pristupiti konstituiranju Skupštine općine Srebrenica”, zaključeno je na sastanku.

“IO SNSD traži da se održe novi lokalni izbori u općini Srebrenica i poziva stranke iz Republike Srpske na zajedničko djelovanje u tom pravcu”, priopćila je Informativna služba Sekretarijata SNSD-a.

Izvršni odbor je konstatovao da je SNSD na lokalnim izborima u Republici Srpskoj osvojio 267.847 glasova za načelnike, što je za 13.875 glasova manje nego 2008. godine i 184.095 glasova za odbornike što je za 15.520 glasova manje nego na lokalnim izborima prije četiri godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*