Sobarica od Strauss-Kahna dobila milijun dolara, ne šest kako je bilo objavljeno

Sobarici Nafissatu Diallo je Dominique Strauss-Kahn isplatio milijun, a ne šest milijuna dolara kako se govorilo u prosincu, izvijestio je pariški list Journal du dimanche.

Desetog prosinca je objavljeno da je postignuta nagodba kako bi se okonačao proces za seksualno napastovanje, koji je bivšeg predsjednika Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominique Strauss-Kahna stajao te funkcije, ali nije objavljen iznos nagodbe.

Prema tom listu, Diallo je primila nešto više od milijun dolara, 30 posto od čeka koji je bivši francuski socijalistički ministar isplatio svojim odvjetnicima. Tom iznosu se treba dodati odšteta koju joj je isplatio New York Post, tabloid koji je optužio sobaricu da je prostitutka a ona je listu uzvratila tužbom za klevetu, piše NY Post.

Odvjetnici Dominique Strauss Kahna su krajem studenoga demantirali iznos od šest milijuna dolara odštete za Nafissatou Dioallo.

Sobarica je bivšeg čelnika MMF-a optužila da je u hotelu Sofitel na Manhattanu izišao iz kupaonice gol i prisilo je na oralni seks. DSK (63) je priznao ‘neprikladan odnos’ i ‘moralnu pogrešku’, ali je odbacio mogućnost da je bilo ikakve prisile i nasilja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*