Šokantni VIDEO: Kamion pregazio djevojčicu, prolaznici ignoriraju

Kineski mediji i korisnici interneta izrazili su šokiranost zbog incidenta u kojem je nesavjesni vozač na cesti u gradu Foshanu kombijem udario dvogodišnju djevojčicu, koja je ostala ležati povrijeđena dok su je ignorirali prolaznici i druga vozila.

Nakon što je vozač kombija poslije nesreće pobjegao s mjesta događaja, još nekoliko pješaka i vozila prošlo je bez zaustavljanja pored povrijeđene djevojčice. Nekoliko minuta kasnije, djevojčicu je udarilo drugo vozilo.

Jedan radnik gradske čistoće je napokon krenuo pomoći teško povrijeđenoj djevojčici.

Incident su snimile nadzorne kamere i snimka je emitirana na lokalnim medijima. Djevojčica je smještena u bolnicu, ali su liječnici saopćili da su njene moždane funkcije prestale sa radom.

Na snimci je prikazan kombi koji je udario djevojčicu, vozač je nakratko zastao dok je dijete bilo pod vozilom, ali je nastavio s kretanjem prešavši joj preko nogu.

Očigledno je da pored djeteta prolaze brojni pješaci, biciklisti, motociklist, žena i dijete koji su primjetili da je povrijeđena, ali su i dalje nastavili s kretanjem.

Pošto je dijete udarilo drugo vozilo, radnik gradske čistoće je primijetio djevojčicu i prebacio je do ivičnjaka nakon čega je krenuo u potragu za njenom majkom.

Kineski mediji navode da je dijete odlutalo dok je njena majka krenula da pokupi rublje.

Uhićeni su vozači oba vozila koja su udarila djevojčicu.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*