Španjolska izručuje Vlahovića, alo još se ne zna kome

Veselin Vlahović
Veselin Vlahović
Španjolska vlada donijela je odluku o izručenju Veselina Vlahovića optuženog za ratne zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije, ali za sada se još ne zna kojoj će se državi izručiti, javlja beogradski B92 pozivajući se na agenciju APA. Zahtjev za izručenje su podnijele su tri države – BiH, Crna Gora i Srbija.
Izručenje Vlahovića, rođenog 1969. u Podgorici, traže Bosna i Hercegovina gdje je optužen za ratni zločin protiv civila tijekom rata u BiH i tereti ga se za ubojstvo više od sto žena i djece te silovanja i zlostavljanja u sarajevskom naselju Grbavica. Crna Gora ga traži jer je pobjegao iz zatvora u Spužu 2001. u kojemu je izdržavao zatvorsku kaznu zbog nasilja i razbojništva, a u Srbiji je pravomoćno osuđen na Okružnom sudu u Novom Sadu na sedam godina zatvora zbog ubojstva 2001. što ga je počinio nakon bijega iz crnogorskog zatvora.
Vlahović se javno hvalisao zločinima koja mu se stavljaju na teret, uhićen je početkom ožujka u blizini svog stana, u španjolskom turističkom mjestu Altei nakon što je skrenuo pozornost španjolske policije na sebe nizom nasilnih provala koje je počinio sa svojom kriminalnom skupinom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*