Špirić: Josipović je u krnjem posjetu BiH

spiric-01 Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić kritizirao je organizaciju posjeta Bosni i Hercegovini hrvatskog predsjednika Ive Josipovićeva, poglavito činjenicu da je predviđen Josipovićev dolazak na mjesta stradanja Hrvata i Bošnjaka, ali ne i posjet mjestima stradanja Srba u BiH. “Doći u BiH i posjetiti stratišta gdje su stradali Hrvati i Bošnjaci, a ne posjetiti recimo Dobrovoljačku, znači da se Josipoviću Srbi priviđaju samo u počasnom stroju i to je formula na koju ja na ovoj funkciji ne pristajem”, rekao je Špirić.
On se neće susresti s Josipovićem jer je, kako je rekao, za njegov dolazak saznao prije nekoliko dana. “Uvijek je dobro da bitni političari dolaze u BiH i žao mi je što neću razgovarati sa Josipovićem, ali organizacija ovog krnjeg državnog posjeta govori o tome da BiH može biti slučajna ili usputna stanica nekim političarima i čini mi se da je ovdje riječ o stranačkom posjetu SDP-a SDP-u, rekao je Špirić te dodao kako se boji da će “dolazak hrvatskog predsjednika Ive Josipovića u BiH poprimiti oblike turističkog posjeta”.
Špirić nije propustio prokomnetirati ni odnos Josipovića prema Srbima u Hrvatskoj, ističući da će se uspjeh njegove politike u regiji mjeriti prema načinu rješavanja problema Srba u Hrvatskoj iz koje su, kako je rekao, “Srbi protjerani kao narod da bi se vratili kao nacionalna manjina”. “Jamstvo dobre politike Josipovića kada su Srbi u BiH u pitanju jest da pomogne Srbima u Hrvatskoj i po tome ćemo mjeriti njegov uspjeh”, izjavio je Špirić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*