Špirić: Nezavisnost Kosova vodi RS u samostalnost!

Ukoliko bi Opća skupština Ujedinjenih naroda (UN) na jesenjem zasjedanju potvrdila samoproglašenu nezavisnost Kosova, to bi značilo da najviše svjetsko tijelo dopušta prekrajanje granica i otvorilo bi “pandorinu kutiju” neriješenih problema u mogim kriznim područjima u svijetu, kazao je predsjedajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić.

– Od odluke Opće skupštine UN o Kosovu, u Republici Srpskoj (RS) počinju novi procesi, za nekoga vidljivi, za nekoga nevidljivi, koji će znatno utjecati na ukupnu situaciju na Balkanu, rekao je Špirić za podgorički “Dan” i dodao da su ti procesi slični onima koje su Albanci vodili prije mnogo desetljeća za izdvajanje Kosova iz Srbija i uspostavljanje potpune nezavisnosti.

Prema njegovim riječima, Srbi iz RS nemaju ništa protiv da i Bošnjaci proglase samostalnost bošnjačke republike, kao i Hrvati hrvatske, ako to pravo bude imala i RS.

“Članovi Vijeća sigurnosti UN trebaju imati u vidu da odlukom o samoproglašenoj nezavisnosti Kosova sami mogu povući prvi potez na putu samostalnosti RS i mnogih drugih zemalja u svijetu koje žele nezavisnost”, upozorio je Špirić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*