Spojili se požari iz trebinjske i ljubinjske općine, vatra se primakla kućama na 50 metara!

Situacija na području pojedinih sela u Ljubinju zahvaćenim požarom je dramatična i ugrožene su i kuće na tom prostoru.

“Imamo tri izuzetno velika požara koja ugrožavaju kuće i vatra se primakla na 50 metara u selima Žabica, Gornja Ivica, Plani Doli i s druge strane selu Vlahovići”, rekao zapovjednik Vatrogasne jedinice Ranko Radić. Kritična požarna linija je i u selu Krtine, koje graniči s trebinjskom općinom.

Radić napominje da se situacija mijenja svake sekunde. Tamošnjim vatrogascima je potrebna pomoć, jer se već danima bore s vatrenom stihijom.

Civilna zaštita u Trebinju očekuje pomoć helikoptera kako bi ugasili požare u toj regiji, jer se vatra na Trebinjskim brdima može efikasno gasiti samo iz zraka, izjavio je načelnik trebinjskog Štaba Civilne zaštite Mirko Ćurić.

Ovaj grad se danima suočava s novim požarima, a ukoliko se ne spriječi dalje širenje vatre čitavo to područje će biti opožareno jer su se sastavili požari iz trebinjske i ljubinjske općine.

“Na Trebinjskim brdima na području sela Trebijovi izbio je novi požar koji je protekle noći prijetio kućama”, potvrdio je Ćurić.

Vjetar otežava gašenje požara koji se širi velikom brzinom, pa postoji opasnost da vatra zahvati stambene i druge objekte. Oko 200 ljudi sinoć je gasilo požar, a pomogli su i pripadnici Oružanih snaga BiH stacionirani u vojarni u Bileći.

“Iako nemaju puno opreme, oni su spremni i hoće pomoći“, kaže Ćurić i dodajei da su i mještani uključeni u gašenje vatre i da se radilo čitavu noć. [Fena]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*