Spoznali smo da je Milanović sličan Čačiću, da nije čovjek od formata…

djurdjica-klancir“Ovih tjedana dana u kojima je premijer Zoran Milanović prekinuo dobro osmišljen plan skrivanja vlastite osobnosti pokazalo nam je kakav je on političar i lider, što cijeni kod ljudi i kako razgovara, što prezire a što mu je važno.
Upoznali smo svog premijera više nego ikada ranije. Spoznali smo, primjerice, da je sličan Radimiru Čačiću. Da je idilična slika sastanka Vlade u kojoj premijer stišava ‘bahatog’ Radimira Čačića doista možda bila samo fikcija.
U krivu su oni koji govore da je ovih tjedan dana bilo samo uzalud izgubljeno vrijeme na sporednim temama. Toliko toga o ovoj Vladi postaje jasnije. Sve te spletke i frontovi, između koalicijskih partnera ali i unutar SDP-a, sve dobiva novi smisao. Ova Vlada nema lidera, njoj na čelu nije čovjek od formata, intelektualac koji ima snage izdići se iznad niskih strasti. Intelektualac koji poštuje čovjeka iz Vukovine i Pušće i Špičkovine jednako kao svog prijatelja Emila s Gornjeg grada. Intelektualac koji poštuje svaki pošteni posao. Pa i glasnogovornika slastičarnice, ako taj posao doista postoji.
Premijer Zoran Milanović, političar koji je trebao dramatično i moćno pozvati naciju da se prestane mlatiti po nacionalnoj osnovi, političar koji treba hrabro i odlučno ići u fajt s jačima od sebe, ili jednako snažnima, srozao se na razinu razrednog nasilnika, bulija, koji će za dječakom koji zna matematiku bolje od njega na hodniku bahato kreštati: debeljko!”

Đurđica Klancir, zamjenica glavne urednice Tportala, u kolumni objavljenoj na Tportalu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*