Srbi napali Senada Hadžića koji je pješice krenuo odati počast žrtvama na Ovčari

Banovićanin Senad Hadžić, koji je prošle godine pješke iz Tuzle otišao na hadž u Meku, prešavši put duži od 5.000 kilometara, danas je napadnut oko 17 sati u selu Bukvik kod Brčkog, na teritoriji Republike Srpske, javlja Dnevni avaz.

Hadžić je jučer krenuo pješke s Tuzlanske kapije, kako bi odao počast vukovarskim žrtvama na Ovčari.

“S tri auta je mog prijatelja Ramiza Omerčevića i mene, od Lončara do Bukvika, pratilo sedam Srba. U Bukviku su nas napali i oteli nam dvije zastave BiH. Jedan od njih me udario zastavom. Psovali su mi mrtvu majku”, izjavio je u kratkom razgovoru za avaz.ba, Senad Hadžić, koji je nastavio put prema Ovčari, ali incident u Bukviku nije prijavio policiji.

14 Comments

 1. Stidim se kao Srbin.Nekad bili ponosan i pošten narod a danas??Genocid,ubijanje,mržnja..dobro reče Tarabić..” sve će se rađati gori od goreg sinjeg kukavca,Srbija više junaka neće imati”

 2. Lijepo je sto je išao u Meku, lijepo je što ide na Ovcaru, ali je li se hadžija sjetio Skelana i tamo da ode odati pocast, ili na grobnicu u Mrkonjić Gradu… budi hadžija do kraja!

 3. Znači Hadžija je samo ako ide gdje mu vi kažete.Ja osobno nisam nikad čuo za nekakove Skelane(gdje je to uopće???) ili neku grobnicu u Mrkonjić Gradu.Ako je i bilo nešto vjerovatno ste ga prenapuhali..baš kao u Jasenovcu.Od 200-300 žrtava vi ste napuhali 5 000.Tko bi vam vjerovao išta??

 4. Gospodine Anto, gdje vi živite? Geografija vam nije bas najbolje išla. No, nema veze. Za Vasu informaciju Skelani su pored Srebrenice (juce je bio parastos – u prevodu misa zadušnica), Mrkonjička grobnica je nastala nakon “Oluje”!!!!!! Kome bi Vi vjerovali ili ne? Možda sam bas i ja iz Mrkonjića, koji očito kao i vi živi negdje u Hrvatskoj! Nemojte me Anto brukati, barem ne po imenu.

 5. Opet se cvijece petlja gdje mu nije mjesto.Samo je trebao okrenuti sa na jug put Mostara gdje je dignut u vazduh spomenik tzv armije bih.a pauzu napraviti u Ahmicima.Kakvo licemjerstvo i poltronstvo.Dobro je prosao.

 6. Crni, kako mozes suditi da je covjek licemjer, a o njemu zapravo nemas pojma. A cak i da jest licemjer, ne mozes opravdavati i podrzavati one koji su ga napadali. I sto u tvom komentaru znaci rijec “poltronstvo”, kakve veze ima s ovim slucajem i s tim nesretnim covjekom?

 7. @Pejo T hajde evo da osudim ovaj incident.Sta bi bilo da je Srbin sa Srpskim zastavama krenuo kroz muslimanska ili hrvatska naselja da se pokloni svojim zrtvama.Pojeli bi ga.
  On nije isao da oda pocast Bosnjacima,koji stalno izigravaju zrtvu,nego je isao da se pokloni hrvatskim zrtvama koji stradali od strane Srba.Da nije licimjer isao bi prvo u Jablanicu,Travnik da se pokloni stradaliim Hrvatima koji su pobijeni od strane njegovog naroda.Ako nista blize mu je naravno.Nego treba prkositi Srbima,prolaziti kroz njihova mjesta gdje su i Srbi stradali za vrijeme ovog i drugog svjetskog rata.Njemu je u interesu uvuci se u straznjicu Hrvatima,pa ako ih sazaljeva,nisu ih u Tuzli trebali gurati u prve rovove prema Srbima.Licemjerno zar ne?

 8. Zaista ne znam o čemu Crni govori.Bio sam cijeli rat u Tuzli i prvi put čujem da je netko gurao Hrvate na linije??Kako?Živi štit..što li??Zaista vam je propaganda bolesna Crni.Sjeti se samo kako su Davorin i Kemo hranili lavove u zoo vrtu Srpskom decom, ili kako je Hanka imala bordel za Srpske djevojčice itd..zaista ludo..Druga stvar Senad nikome ništa nažao nije napravio.On JEST odao počast Bošnjacima jer je krenuo iz Srebrenice ka Vukovaru.To su jedina dva grada u kojem je napravljen genocid.Koji to ima Srpski grad da je stradao kao oni.Nema nijedan.Što misliš da je od Banjaluke,Doboja,Trebinja napravljena ruševina kao u Vukovaru??

 9. @ludost Da gurani su prema Brckom,i u Sarajevu prema Ilidzi,gdje su bile zestoke borbe izmedju vrs i armbih.
  On kad je vec odlucio da ide u Vukovar da se uvuce Hrvatima u guzicu,nije trebao prolaziti kroz Bukvik mjesto u kome je “drustvo vezanih barjaka” napravilo pokolj nad Srbima.Genocid nije napravljen ni u Srebrenici ni u Vukovaru.Genocid je potpuno uklanjanje jedne etnicke zajednice sa odredjenog teritorija,a ona njije uklonjena.Hvala Bogu pa Srbi ovaj rat nisu nespremno docekali kao drugi svjetski rat,gdje su ih u na citavom podrucju NDH klalali Hrvati i njihovo povampireno cvijece.Stradao je Mrkonjic grad,kao sto je Vukovar.Za dva dana ste u bivsoj RSK ubili 2000 Srba.Senad je samo trebao prvo pokloniti se zrtvama koje su ekstremisti iz njegovog naroda pobili npr. zlocini nad Hrvatima u Trvavniku,Bugojnu,Jablanici,Prozoru(dosta mjesta u srednjoj Bosni)…pa tek onda u tudje dvoriste.P.S ja ne znam kakva je vasa propagnda danas,a tek kakva je bila za vrijeme rata,kada neduzne srpske turiste prebijate na vasoj revijeri koji vam ostavljaju novac u vasoj drzavi.Turiste koji ama bas nemaju nikkave veze sa ratom u Hr ili BiH,koji su 85 god ili 88 god,prvi put dolaze da upoznaju Hr i zvrse sa batinama ili razbijenim autima.Stvarno vam je vasa poslije ratna propaganda bolestna.

 10. @Crni neobrezani Zaboravio si spomenuti da je jednom Srbinu 1965. na ilidzi netko probusio gumu na biciklu!
  Lupetas i potezes “argumente” bez ikakva smisla i logike. Zlocina raznih vrsta je, na zalost, u proteklom ratu bilo na svim strana, ali s Vukovarom i Srebrenicom nista nije usporedivo. Vukovar su srpske snage ubijale dan za danom, kucu po kuci, da bi finale bilo strijeljanje ranjenika iz Bolinice. U Srebrenici su pak uspostavili pravu industriju ubijanja, kakva u ratu 1991.-1995., srecom, nigdje vise nije postojala.

  • @E sta ces Pejo T …da ne dozivi smo od vas Jasenovac i jame po Hercegovini ne bi ni znali kako bolje da uradimo Vukovar.Svako zlo smo od vas preuzeli.Sto se Srebrenice tice,ima li smo i mi “nase cvijece” koje radilo prljave poslove kao Frenki Simatovic,Marko Boskic,te Zijad Zigic i onaj Najdan ne mogu mu sjetiti prezimena…Samo sto nismo mi njih ubijali za Bajram kao oni nas Bozic u u selima oko Sreberenice
   Sto se tice ranjenika ubijenih naravno je za svaku osudu.Problem nije obiljezavanje u Vukovaru vec je poenta zadnje licemjereje koje se iskazuje u BiH.Ova prica se sastoji od toga;”Ici cemo u Vukovar vezati barjake,prizivati neki savez,a u Bosni cemo ih preglasavati,kaciti optuznice za organizovani kriminal,pranje novca,preglasavati u parlamentu.Toboze najveci kriminalci Hercegovci i Hrvati.Puka slucajnost da Naser Keljmendi nije hercegovac i Hrvat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*