Srbija Haagu predala 3500 stranica Mladićevih bilješki

Osamnaest ratnih dnevnika koje je vodio general Ratko Mladić predati su 11. svibnja Haškom tribunalu, pokazuje dokument koji je danas objavljen u Tribunalu. “Bilješke je zaplijenilo Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije 23. veljače ove godine u stanu Bosiljke Mladić, supruge Ratka Mladića”, navodi se u izvještaju ureda tužitelja, koji traži da se dnevnici uvrste u dokaze.
Sadržaj dnevnika, koji se odnose na razdoblje od 29. lipnja 1991. godine do 29. studenog 1996. godine, skeniran je i predat uredu glavnog tužitelja Tribunala, a originali su predati u sjedište Tribunala 11. svibnja.
“Ove bilješke predstavljaju značajnu količinu novih dokaza”, izjavila je za AFP Olga Kavran, glasnogovornica tužitelja.
Osamnaest dnevnika ima oko 3500 rukom pisanih strana, a Tužiteljstvo nije navelo koju vrstu informacija sadrže ovi dnevnici, javlja Srna.
Preliminarne analize dnevnika bivšeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske (VRS) generala Ratka Mladića, pokazuju da oni sadrže dokazni materijal, izjavila je danas glasnogovornica tužiteljstva.
Tužiteljstvo je predalo zahtjev da se bilješke dobijene od Vlade Srbije za koje se smatra da su Mladićevi dnevnici uvrste u dokaze na suđenju Radovanu Karadžiću, u predmetu protiv Miće Stanišića i Stojana Župljanina, te u predmetu protiv Jovice Stanišića i Franka Simatovića.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*