Srbijanac ukrao željezni most od 2 tone i prodao ga za 300 eura!

Srbijanska policija uhitila je u petak Gorana K. (47), iz sela Đurđevo u Šumadiji, nakon što je 30. studenog počinio nesvakidašnje kazneno djelo – ukrao je i prodao seoski most težak 2,2 tone za 300 eura.

Osumnjičeni je priveden istražnom sucu Osnovnog suda u Kragujevcu s kaznenom prijavom za tešku krađu, budući je čelična konstrukcija vrijedna zapravo više od 10.000 eura.

U priopćenju policija objašnjava da je Goran K. 30. studenog prije podne ukrao čeličnu konstrukciju mosta preko rijeke Rače tako što je prethodno ponudio most na prodaju, a zainteresiranim kupcima se predstavio kao njegov vlasnik i donator koji će na istom mjestu umjesto starog podići novi most.

Vlasnik mosta je mjesna zajednica sela Đurđevo, ali su kupci, ne provjeravajući vlasništvo, došli opremljeni građevinskim strojevima, kamionom i dizalicom, isjekli čeličnu konstrukciju i odvezli je plativši Goranu K. po tržišnoj cijeni za staro željezo – 15 dinara po kilogramu, što je za 2,2 tone “prodavaču” donijelo zaradu od – 300 eura.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*