Srbijanski veleposlanik pri NATO-u ubio se u zračnoj luci u Bruxellesu

Veleposlanik Srbije pri NATO-u Branislav Milinković počinio je samoubojstvo u utorak navečer u zračnoj luci u Bruxellesu, potvrdilo je u srijedu srbijansko ministarstvo vanjskih poslova.

Beogradski Blic, pozivajući se na izvore u diplomatskim krugovima, navodi da je Milinković skočio sa zgrade parkinga u međunarodnoj zračnoj luci u Bruxellesu na očigled Zorana Vujića, pomoćnika ministra vanjskih poslova Srbije, koji vodi sektor za sigurnosnu politiku.

Motiv samoubojstva, kako navodi Blic, nije poznat, a Milinkovićeva supruga tragičnu je vijest saznala u Dublinu. Milinković je iza sebe ostavio šestogodišnjeg sina.

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije priopćilo je da je veleposlanik Milinković tragično preminuo u 52. godini. “Veleposlanik Milinković bio je ugledan diplomat i pravnik. Službovao je u Beču i Bruxellesu. Ostaje u sjećanju svojim kolegama kao vrsni diplomat, svestrani intelektualac i plemenit čovjek”, navodi se u priopćenju MVP Srbije.

Prije imenovanja za veleposlanika pri NATO-u, Milinković je u Beču bio veleposlanik Srbije i Crne Gore pri Organizaciji za europsku sigurnost i suradnju (OESS), a potom specijalni izaslanik pri sjedištu alijanse NATO.

U izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika pri NATO-u postavljen je odlukom vlade 3. kolovoza 2009. godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*