Srpski predstavnici prijete napuštanjem Sabora zbog bedževa s Glavaševim likom

Klub zastupnika  Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) neće moći nastaviti rad u Hrvatskom saboru ukoliko poslanici HDSSB-a nastave nositi bedževe osuđenog ratnog zločinca Branimira Glavaša, rekao je danas potpredsjednik ove stranke Milorad Pupovac.

Pupovac je tijekom rasprave u Saboru istaknuo da je riječ o sramotnom ponašanju jedne zemlje koja se sprema u EU.

On je rekao da je ovakvo ponašanje sramotno i zatražio od predsjednika Sabota Borisa Šprema da stvori uvjete da klub zastupnika SDSS-a može nesmetano djelovati u Saboru.

On je nazvao klevetom izjavu poslanika HDSSB-a Zorana Vinkovića koji je, pozivajući se na svjedočenje Ružice Erdeljić o silovanjima u Vukovaru, zatražio od tužiteljstva da ispita ulogu lidera SDSS-a Vojislava Stanimirovićeva tijekom proteklog rata. Stanimirović je tijekom aktualnog sata u Saboru postavio pitanje kada će se požuriti pravo povratnika da otkupe stanove, nakon čega se za riječ javio Vinković tražeći od Državnog tužiteljstva da ispita izjave  Erdeljić o navodnom sudjelovanju Stanimirovića za vrijeme “srbočetničke okupacije i svih nemilih događaja u Vukovaru”.

Predsjednik Sabora izrekao je opomenu Vinkoviću, koji je nakon stanke poručio Pupovcu da se zastupnici HDSSB-a neće odreći bedža s likom Glavaša.

Prvo redovno zasjedanje Hrvatskog Sabora počelo je danas aktualnim prijepodnevom tijekom koga zastupnici postavljaju pitanja premijeru Zoranu Milanoviću i ministrima. (S)

1 Comment

  1. Ajde Srbi nemoj da se preseravate niste nikad bolje zivili nego u Hrvatskoj sada da su hrvati napravili takve zlocine u Srbiji ,Srbi bi ih sve pobili a ne kao mi vama jos popravili i nove kuce.
    Ajde pocnite jedanput volit ovu vasu majku Hrvatsku.
    Zaboravite Srbiju i njihovu veliku Srbiju,vidite da radi takvih ideja Srbija postaje sve manja.Osim toga vremena se mijenjaju,vidite da cemo im morat pomoc po pitanju Kosova a oni nama problem hrvatske republike BiH.
    Markovic…….Brcko

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*