Stanimirović: Ruža Tomašić laže, treba joj ukinuti imunitet

vojislav-stanimirovicDotaknuvši se nedavnih protusrpskih izjava izvršnog direktora GNK Dinamo Zdravka Mamića i predsjednice HSP-a dr. Ante Starčevića Ruže Tomašić, predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Vojislav Stanimirović kazao je kako je u slučaju Ruže Tomašić tragedija da je to izjavila žena koja je saborska zastupnica i još potpredsjednica saborskog Odbora za ljudska prava.

“Neprimjereno je u civiliziranoj državi da takva žena – eurofob, ksenofob i srbofob – bude potpredsjednica saborskog Odbora za ljudska prava i k tomu još i kandidat na izborima za Europski parlament. Sve što je rekla o meni su insinuacije i laži”, kazao je Stranimirović.

Dodao je kako ne zna hoće li protiv Tomašić, zbog optužbi da je bio s četnicima i pokazivao prstom koga treba odvesti na Ovčaru, pokrenuti tužbu, ali smatra da bi joj trebalo ukinuti saborski imunitet.

Stanimirović je osudio napad skupine maloljetnika s područja Kistanja na učenike bogoslovije manastira Krka, ocjenivši ga necivilizacijskim i antikršćanskim.

Rekao je kako SDSS ohrabruje učenike i Srpsku pravoslavnu crkvu da bogoslovija nastavi s radom. Prema njegovim riječima, tim napadom prekršena je UN-ova Deklaracija o ljudskim pravima. SDSS traži da počinitelji odgovaraju za napad iza kojeg, kako je ocijenio, ne stoje samo maloljetnici iz Janjeva, kako su ih prozvali na HTV-u, već su na čin nasilja bili zasigurno potaknuti od starijih osoba.

Također je poručio kako ne postoji mogućnost primjene moratorija na provedbu Ustavnog zakona o pravima nacionalanih manjina, što traži Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, već je moguće jedino zakon izmijeniti. Ako Vlada to učiniti, te bi se izmjene morale primijeniti i na ostale nacionalne manjine u Hrvatskoj, rekao je.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*