Stier: Ministar prometa BiH usudio se ucijeniti hrvatsku Vladu

Predsjednik HDZ-ova Odbora za vanjsku politiku Davor Ivo Stier zatražio je od hrvatske Vlade da odustane od ratifikacije ugovora o državnoj granici između Hrvatske i BiH, ocijenivši da bi Hrvatska njome pristala na politiku ucjene i ulazak u Europsku uniju vezala uz granična pitanja.

“Ministar prometa BiH usudio se ucijeniti hrvatsku Vladu da nema izgradnje Pelješkog mosta ako Hrvatska pritom ne ratificira granični sporazum, koji BiH još nije ratificirala i nema naznaka da će to učiniti u dogledno vrijeme. Odgovor Vlade na to je žurna ratifikacija sporazuma”, rekao je Stier na konferenciji za novinare u Zagrebu, na kojoj su se HDZ-ovci osvrnuli na godinu dana od donošenja Plana 21 Kukuriku koalicije.

Plan 21 Kukuriku koalicije zapravo je plan o tome kako na 21 način osiromašiti hrvatske građane, poručio je to tajnik stranačkog odbora za gospodarstvo Goran Soldo.

Ustvrdio je da je Kukuriku koalicija obećavala restrukturiranje, a ne prodaju javnih poduzeća, a sada radi suprotno, prodajom HPB-a i Croatia osiguranja.

Žalosti da autoceste, koje su plaćali građani većom cijenom goriva, sada prodajemo, dodao je Soldo, ustvrdivši da je prošla HDZ-ova vlada novoj vlasti ostavila pozitivne trendove, dodao je.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*