Stier u Saboru: Milanović je lažno optužio HDZ za urotu protiv ulaska Hrvatske u EU

HDZ-ov saborski zastupnik Davor Stier prozvao je u sabornici premijera Zorana Milanovića da lažno optužuje HDZ za urotu protiv ulaska Hrvatske u EU.

“Time želi prikriti svoju nesposobnost i nerad”, dodao je Stier, usporedivši Milanovićeve optužbe s aferom Dreyfus, u kojoj je francuski časnik Alfred Dreyfus lažno optužen za izdaju domovine.

“Optužujem gospodina Milanovića da po starom komunističkom receptu fabricira unutarnje i vanjske neprijatelje umjesto da radi svoj posao, da pročita izvješće Europske komisije i ispuni sve zadaće da bi Hrvatska ušla u EU 1. srpnja 2013. godine, poručio je Stier. Dodao je da se Milanović, ako ne želi da Hrvatska ostane na trusnom Balkanu, već želi da uđemo u EU 1. srpnja, treba konačno primiti posla u kojemu će mu svi pomoći. Ako se ne želi primiti posla, onda neka odstupi, neka ode, ali neka pritom ne traži krivce u drugima”, poručio je Stier.

SDP je odbacio optužbe HDZ-a poručujući da je upravo SDP-ova politika promijenila smijer Hrvatske i iz izolacije, i usmjerila je ka Europskoj uniji.

“Nije neuobičajeno da se u parlamentu koriste sve mogućnosti kako bi se plasirale politike političkih stranaka. To podupiremo i to je smisao parlamentarizma, no nije odobro da se zloupotreblajva Poslovnik kako bi jedna osobna frustracija bila predstavljena kao politika”, poručio je u ime Kluba SDP-a Josip Leko.

Dinko Burić (Klub HDSSB) podsjećajući kako je premijer poručio da neke strane rade protiv interesa Hrvatske u EU, pozvao je premijera da kaže koje su to stranke.

“HDZ je sebe prepoznao, ali premijera Milanovića molim da kada govori u množini bude određeniji”, rekao je Burić. Zabrinjava ga, kazao je, i “Milanovićeva izjava da novi financijski okviru EU od 2014. do 2020. ne odgovora onome što je Hrvatska potpisala”. [HRT]

1 Comment

  1. Danasnja republika Hrvatska, duboko je vzana za juzno/slavensko jedinstvo.Tvorci Avnojske Hrvatske. Rusili su Hrvatsku nacionalnu drzavu i stvarali bratsto juzno/slavensko.Tvorci te avnojske Hrvatskenemogu se otkopcati od tako/zvanog bratstva. U tim zabludama Hrvati prozivljavaju agoniju i nemicu se sa mjesta. U deseto travanjsko pokretu, stoljetni san su ostvarili. Svi aveti su se digli na rosenje Hrvatske Drzave. Djeca avnoje te Hrvate i drzavu Hrvatsku odbacili su poput prljave pjene na povrsini uskuhana juhe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*