Stiže ruski helikopter, no požar sjeverno od Mostara može ugasiti samo kiša!

“Na gašenju požara koji je aktivan na području Hercegovačko-neretvanske županije danas bi trebao biti angažiran ruski helikopter, smješten u Nišu.” potvrdio je Almir Karavdić, dežurni u Federalnom operativnom centru Civilne zaštite.

“Dolazak ruskog helikoptera, koji će biti angažiran na gašenju požara na području HNŽ očekuje se danas oko 14 sati u Sarajevu, gdje će biti izvršen prihvat posade i priprema za gašenje požara na području Konjica i Mostara”, rekao je Karavdić, pozivajući se na informacije Operativno-komunikacijskog centra.

Radi se o ruskom helikopteru K-32 koji može prenijeti pet tona vode u jednom naletu. Po Karavdićevim riječima, na gašenju požara na području Konjica i Trebinja trenutno su angažirana dva helikoptera Oružanih snaga BiH.

Kad je u pitanju Mostar, prema posljednjim informacijama koje je potvrdio zapovjednik Vatrogasne postrojbe Mostar Petar Jurić, na lokalitetu Rujišta sjeverno od Mostara požar se ponovno rasplamsao i on ne može biti ugašen bez kiše.

Po njegovim riječima, vatrogasci su se tijekom noći borili s vatrom kako ona ne bi došla do stambenih objekata koji se nalaze na Rujištu. Situacija je izrazito teška i čeka se pomoć helikopter Ruske Federacije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*