Stjepan Kljuić u veljači postaje gradonačelnik Sarajeva

Nakon jučerašnjih sjednica općinskih vijeća Stari Grad i Centar umnogome je jasnije tko će u narednom četverogodišnjem mandatu činiti većinu u Gradu Sarajevu. Bit će to su stranke iz koalicijskog bloka SDA, SDU, SBiH, Stranka penzionera i Naša stranka.

U izjavi za Oslobođenje, Emir Zlatar, predsjednik Kantonalnog odbora SDU, kazao je da je taj blok u Centru dobio četiri vijećnika, u Novom Gradu pet, a u Starom Gradu tri, isto kao i u Novom Sarajevu, ukupno 15 vijećnika, odnosno natpolovičnu većinu.

Nakon verifikacije mandata za Gradsko vijeće očekuje se i konstituirajuća sjednica, a potom izbor gradonačelnika. “Očekujemo da u veljači imamo novog gradonačelnika Sarajeva”, kazao je Zlatar.

Iz SDU-a su nekoliko mjeseci prije lokalnih izbora za gradonačelnika kandirali su Stjepana Kljuića, a takav stav imaju i sada.

“Mi smo kandidirali Kljuića i njega smo i testirali na posljednjim izborima. On je, za razliku od svih drugih kandidata za gradonačelnika koji su spominjani, dobio povjerenje građana i ušao u općinsko vijeće. To je samo dodatni plus. Uvjereni smo da će Kljuić biti novi gradonačelnik Sarajeva. Kljuić je bio prvi predsjednik Olimpijskog komiteta za BiH i Sarajevo će imati dvostruko slavlje jer će do godišnjice Zimskih olimpijskih igara on biti izabran i za gradonačelnika”, naglasio je Zlatar u izjavi za Oslobođenje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*