Stolac: Brat lokalnog imama sudjelovao u paljenju betlehemskih jaslica?!

Samo zahvaljujući policajcu koji je rukama i nogama gasio vatru, jučer oko 1 sat podmetnuti požar nije uništio betlehemske jaslice usred Stoca. službeno je potvrđeno iz Policijske uprave Čapljina, piše bh. izdanje zagrebačkog Večernjeg lista iz Mostara. List navodi da je time požrtvovni i savjesni policajac  ugasio i nove međunacionalne napetosti u Hercegovini.

Pozornik je, dok je pješice obilazio ulice, prethodno uočio na cesti parkirano vozilo audi 80 (818-K-858) i trojicu koja su, sumnja se, potpalila tek od drveta i slame postavljene jaslice s figurama katoličkih svetinja.

Naime, u početku mu je bilo čudno što je vozilo ostavljeno nasred ceste pa je tražio da ga maknu. Kada se osvrnuo, imao je što vidjeti. Vatra se tek počela razbuktavati. Skočio je i nekako uspio ugasiti plamen koji je zahvatio slamu, a da je samo koju minutu kasnije stigao, bilo bi prekasno. Nakon toga se uhvatio za pojas i naredio trojki: Polazi za mnom!

‘Opijene’ je priveo, a o svemu je, kako se navodi, informiran i dežurni županijski tužitelj Predrag Tomić.

U policiji navode da su svoj dio posla odradili te da je sada sve na pravosuđu. Kada je riječ o počiniteljima, radi se o Stočanima Tariku Isakoviću (26), inače bratu predsjednika Islamske zajednice Stolac i imamu džamije u mjestu Pješivac, te vršnjaku Muameru Medaru i godinu starijem Anisu Hajdareviću.

Gotovo istovjetan slučaj potpaljivanja zabilježen je prije devet godina u Mostaru. Podsjetimo, u noći na 17. prosinca 2002. trojica mladića iz naselja Zalika, Nermin Mehić, Samir Serdarević i Emir Džanko, dovezla su se autom i tradicionalne božićne jaslice ispred mostarske Kosače zapalili napalmom te potpuno uništila.

Vlada FBiH osudila incident

Vlada Federacije BiH na današnjoj je sjednici u Mostaru osudila jučerašnji incident u Stocu kada su tri osobe pokušale zapaliti betlehemske jaslice.

“Vlada FBiH osuđuje ovakve incidente jer ne doprinose stvaranju pozitivnog ozračja već potpiruju vjersku i nacionalnu mržnju”, kazao je na konferenciji za novinare federalni ministar kulture i sporta Salmir Kaplan, izrazivši da kako ovaj incident neće izazvati ozbiljnije reperkusije.

“Sve je laž”

Inače, mladići koju so osumnjičeni za navodni pokušaj paljevine jaslica u Stocu, u izjavi za mediji demantirali su ono što im se stavlja na teret, navodeći da je riječ o lažnim optužbama, i da je njihova jedina krivica u tome što su nepropisno parkirali automobil u blizini mjesta događaja.

Foto: Izgorjele jaslice u Mostaru prije 9 godina

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*