Stotine brodica u akciji spajanja pelješke i neretvanske obale

Jutros u 9 sati počela je akcija simbolične izgradnje Pelješkog mosta koja se odvija pod nazivom ‘Bilo naroda – gradimo most’.

Stožer za izgradnju Pelješkog mosta još u srijedu je na konferenciji za novinare u Metkoviću najavio da danas u 9 sati kreće akcija pod nazivom “Bilo naroda – gradimo most”, koja će povezati mjesta Komarnu i Brijestu.

Jedan od inicijatora, predstavnik Udruge lađara Neretve Milojko Glasnović, rekao je kako je izgradnja mosta kopno – Pelješac egzistencijalno pitanje za stanovnike ovog područja i za Hrvatsku, podsjeća Dnevnik.hr.

Konopcem dugim 2 kilometara i 300 metara povezuju se plovila na trasi na koju je projektiran Pelješki most. Stožeru su se javili vlasnici više stotina brodica iz Ploča, Metkovića, Opuzena, Stona i drugih okolnih mjesta, koji sudjeluju u akciji “spajanja pelješke i neretvanske obale”.

Glasnogovornica akcije “Bilo naroda – gradimo most”, Branka Šeparović, govorila je o ideji financiranja Pelješkog mosta koji će se, kazala je, prodavati na centimetre, a jedan centimetar košta 8.000 kuna i kad se sve zbroji bit će dovoljno novaca za gradnju mosta, dodala je.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*