Stotinjak prosvjednika uvredama u Mostaru dočekali ministre iz nove Vlade FBiH

Stotinjak prosvjednika, uglavnom pripadnika udruga Domovinskog rata u BiH, okupilo se u četvrtak ispred zgrade institucija Federacije BiH Mostaru gdje su zvižducima i pogrdnim riječima dočekali predsjednika Živka Budimira i novoimenovane ministre u vladi toga entiteta, a u međuvremenu je i policiji upućena lažna dojava o postavljenoj bombi u zgradi vlade.

Neposredno prije početka prve sjednice Vlade Federacije BiH u novome sazivu policiji je dojavljeno da je postavljena eksplozivna naprava u zgradi. Prema navodima iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, proveden je protudiverzijski pretres i prijetnja se pokazala lažnom, a sjednica vlade je nastavljena.

Skupina prosvjednika je prije početka sjednice izvikivala ‘izdajnici’, ‘Jude’ te je zviždala ministrima Jerku Ivankoviću Lijanoviću iz Narodne stranke Radom za boljitak, Vjekoslavu Čamberu i Anti Krajini iz HSP-a BiH.

Predsjedniku Federacije, inače umirovljenom generalu HVO-a i HV-a Živku Budimiru, koji također nazoči sjednici Vlade FBiH, izvikivali su ‘čiji si ti general’.

Hina piše kako osim pogrdnih riječi, nije bilo izgreda, no policajci su reagirali i osigurali ulazak u zgradu vlade Federacije BiH. Nakon što su ministri ušli u zgradu, prosvjednici su se razišli.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*