Strašna istina izlašla na vidjelo: Sinu pomagala prati krvavu odjeću, a sutradan inscenirala pronalazak župnikova tijela

marija-dujmovicMirjana Dujmović svom je sinu pomogla prati odjeću na kojoj su bili tragovi krvi ubijenog župnika don Mile Ivančića, a sutradan je u župnom uredu inscenirala pronalazak svećenikova tijela!

Objavio je to Jutarnji list, navodeći da je Marija Dujmović manje od 24 sata nakon što je župnikovo tijelo pronađeno, odgovarajući na pitanje tko bi se tako brutalno mogao iživljavati na dobrodušnom starcu, rekla: “Tko bi mogao dići ruku na njega. Ma nitko, samo neki nečovjek, naš je župnik jednostavno bio predobar. Mislio je ako je on dobar, da su i svi ostali.”

Ona je, dakle, od prvog trenutka znala da je njezin sin ubojica, od trenutka kada joj je krvav u petak oko 21 sat ušao u kuću i rekao: “Mama, ubio sam župnika!” No, sve htjela zataškati, istu je večer oprala je njegovu krvavu odjeću, a sutradan oko 14.15 sati otključala je župnikova vrata znajući na što će tamo naići.

Povela je i svoju 11-godišnju curicu, valjda da iznenađenje i šok viđenim budu još jači. Jedno dijete danas joj je u pritvoru, a drugo u teškom šoku.

Da je majka znala sve, novinaru Jutarnjeg lista potvrdio je ministar policije Unsko-sanskog kantona Šefik Smlatić: “Majka je u tom trenutku postupila kao majka. Znala je sve. Htjela ga je zaštititi. Oni su zajedno prali majicu poprskanu krvlju, rublje, ali nisu znali da se krv ne može oprati. Pod UV zrakama smo vidjeli tragove.”

“Sin čistačice u dva je navrata oteo novac svećeniku, sada je u pomoć pozvao drugu dvojicu. Pričekali su da uđe u kuću, a potom mu je mali pozvonio i progovorio na portafon. Župnik je prepoznao glas i otvorio vrata. Nisu bili maskirani, nije im bilo važno jer su ga došli likvidirati. Počeli su ga udarati, on se pokušao obraniti koliko je mogao. U tom trenutku su se preplašili umirućeg čovjeka, krvi, njegova urlikanja, pa su pobjegli. Potom su se htjeli vratiti po novac, ali su u strahu odustali, vidjeli su ih neki mještani”, rekao je Smlatić.

Svog ubojicu don Mile Ivančić je krstio, dao mu prvu pričest i krizmao. Dugo godina bio mu je najmlađi ministrant.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*