Sud odbio Ratka Mladića proglasiti mrtvim

Prvi osnovni sud u Beogradu odbacio je zahtjev da se haaški bjegunac Ratko Mladić proglasi mrtvim, koji je 16. lipnja ove godine podnijela njegova obitelj, izjavila je u srijedu glasnogovornica suda Gordana Vuković.

Ona je kazala agenciji Tanjug da je sud rješenje o odbacivanju donio 28. lipnja zbog procesnih nedostataka u zahtjevu, kao i da na rješenje nije izjavljena žalba.

“Rješenje o odbacivanju postalo je pravomoćno i predmet je arhiviran, ali kako u toj stvari nije meritorno odlučivano, već je zahtjev odbijen zbog procesnih razloga, Mladićeva obitelj ima pravo sudu podnijeti novi zahtjev”, izjavila je Gordana Vuković.

U odbijenom zahtjevu, koji je potpisao sin bivšeg zapovjednika vojske bosanskih Srba Darko Mladić, predloženo je da se za dan smrti Ratka Mladića proglasi 1. ožujak 2008. godine, jer je, kako se tvrdi u zahtjevu, to dan kada je on zadnji put viđen.

Obitelj tvrdi da najtraženijeg bjegunaca nitko nije vidio sedam godina i da kao “vrlo bolestan čovjek” nije mogao opstati bez stalne liječničke njege.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*