Sud Šapini blokirano 3,4 milijuna eura u Zagrebačkoj banci

Županijski sud u Zagrebu blokirao je 3,4 milijuna eura s računa Ante Šapine, hrvatskog kladioničara iz Berlina, koji je nakon jedne presude ponovno pod istragom njemačkih vlasti zbog namještanja nogometnih utakmica.

Račun u Zagrebačkoj banci blokiran je na zahtjev Općinskog suda u njemačkom Bochumu, gdje je lani pokrenuta nova istraga u kojoj je Šapina ponovno završio u zatvoru.

Iz njemačkog zahtjeva vidljivo je da se protiv Šapine i još četvorice vodi istraga zbog sumnje u profesionalnu prijevaru i pranje novca kojima se navodno domogao čak 3,4 milijuna eura.

Kako bi u slučaju da ga sud proglasi krivim osigurala naplatu štete Njemačka je zatražila da se s njegovog računa blokiraju sve kune i devize do iznosa od 3,4 milijuna eura.

Po odluci zagrebačkog Županijskog suda, koju je potpisao sudac Ratko Šćekić, “novac će se deponirati na poseban račun i čuvati do okončanja postupka, odnosno dok se ne steknu uvjeti za njegovo vraćanje”.

Šapina je bio u središtu afere s namještanjem rezultata nogometnih utakmica u Njemačkoj prije pet godina, a na dvije godine i 11 mjeseci zatvora osuđen je nakon svjedočenja nogometnog suca Roberta Hoyzera. Nakon što su tužitelji u Bochumu prošle godine pokrenuli novu istragu, Šapina je u studenom ponovno završio iza rešetaka.

Po pisanju njemačkih medija, u posljednjem ga se slučaju tereti za namještanje više desetaka nogometnih utakmica u nekoliko europskih zemalja, među kojima i utakmice mladih reprezentacija Njemačke i San Marina.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*