Sud zakazao deložaciju kardinala Puljića za 26. svibnja

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić upriličio je danas u Nadbiskupskom ordinarijatu vrhbosanskom u Sarajevu tiskovnu konferenciju na kojoj su elektronski mediji imali prigodu snimiti njegovu Uskrsnu čestitku.

Kardinal Puljić je bio na raspolaganju novinarima i za eventualna pitanja. Novinar Nezavisnih novina postavio je pitanje u vezi s informacijom o ponovnom rješenju Općinskog suda da treba izvršiti deložaciju iz dijela nadbiskupske rezidencije u kojoj je prije rata stanovala obitelj Smajović.

Novinar je napomenuo i da se telefonski čuo s odvjetnikom obitelji Smajović koji mu je kazao da je, što se njih tiče, pitanja stana riješeno i da su oni prihvatili ponuđenu nagodbu sa strane Vlade Federacije BiH kao i da to rješenje o deložaciji nije inicirano od njih.

Kardinal Puljić je odgovorio da je dobio to rješenje upravo u ovim danima pred Uskrs te da deložacija, prema tom rješenju, treba biti izvršena 26. svibnja u 11 sati. Dodao je kako je iz Predsjedništva Federacije BiH dobio poruku da iz Vlade FBiH nisu doveli svu potrebnu proceduru do kraja te da je zato uslijedila odluka o deložaciji dijela rezidencije.

“Očekujem da će se, ipak, naći mudro rješenje da se za ove svete dane ne stvara grčevita atmosfera koja može ponovno donijeti napetosti, a i političko manipuliranje.Zato očekujem i volio bih kad bi medijski to smireno prikazali. Sačuvajte ozračje Uskrsa, a ovu klimu, koja jest po sebi napeta i neugodna, pokušajmo riješiti iza prvog svibnja”, kazao je kardinal Puljić istaknuvši da će mediji biti obaviješteni kada sazna sve informacije. [kta]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*