Na skupu protiv ulaska Hrvatske u EU sukobili se prosvjednici i policija

Na skupu protiv ulaska Hrvatske u Europsku uniju, koji je organizciji Pokreta za Hrvatsku – Ne u EU održan na zagrebačkom trgu bana Jelačić, došlo je do sukoba policije i sudionika.

Kako javlja HRT, policija je intervenirala kada je nekoliko građana pokušalo skinuti zastavu Europske unije, itvrdeći da je istaknuta protivno hrvatskom Ustavu i zakonima.

Privedemno je pet sudionika i organizatora skupa, a među njima su predsjednik Udruge Pravednik Natko Kovačević, jedan od organizatora skupa Marko Francisković, Ivan Pernar iz Saveza za promjene te čelnik Autonomne hrvatske stranke prava Dražen Keleminec.

Glasnogovornica MUP-a Jelena Bikić potvrdila je da je pet osoba privedeno zbog pokušaja skidanja europske zastave te da je “obrada” nad njima u tijeku.

Prije početka skupa izbila je žestoka svađa između organizatora i pripadnika policije koji su pokušali legitimirati neke sudionike. Protivnici su pozvali građane da sutra zaokruže ne, a već danas krenu u skidanje protuzakonito istaknutih zastava Europske unije u Zagrebu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*