Suradnici Hrvatske riječi uručeno francusko odličje

Spomenki Šabić, suradnici tjednika Hrvatska riječ, čiju tradiciju danas nastavlja portal Hrvatska riječ, francuski veleposlanik u Hrvatskoj Jerome Pasquier uručio je odličje Vitez reda Akademskih palmi (Chevalier dans l’Ordre des Palmes Academiques), kojom ju je francuska vlada odlikovala za zasluga za francuski jezik i kulturu.

Odličje Spomenki Šabić uručeno je na prigodnoj svečanosti u zagrebačkoj IV. gimnaziji, u kojoj predaje francuski i talijanski jezik, a istom prigodom francuski veleposlanik uručio je odličje i ravnatelju te ugledne škole Milivoju Miliši.

Milivoju Miliši francuska je vlada dodijelila odličje Časnik reda Akademskih palmi (Officiers dans l’Ordre des Palmes Academiques).

Uručujući odličje Spomenki Šabić, veleposlanik Pasquier posebno je naglasio njezinu svestranost, navodeći da se osim sudjelovanjem u najvažnijim projektima nastave stranih jezika u Hrvatskoj, istaknula i međunardonim projetima u nastavi francuskoga jezika, ali i suradnjom u listovima i časipisima u Hrvatskoj i BiH te na III. programu Hrvatskog radija, a osobito proučavanjem frankofone književnosti Magreba te prevođenjem djela uglednog frankofonog književnika marokanskog podrijetka Tahara Ben Jellouna.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*