Sutra u Zagrebu predstavljanje knjige “Stanje katoličkih župa na području BiH između 1991. i 2011.”

U organizaciji Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine u utorak 13. ožujka u 19 sati u dvorani “Vijenac” Nadbiskupijskog pastoralnog instituta, Kaptol 29a u Zagrebu održat će se predstavljanje knjige “Stanje katoličkih župa na području Bosne i Hercegovine između 1991. i 2011. godine”. Predstavljanje knjige koju je izdala BK BiH, a uredio Franjo Marić upriličuje se u povodu Tjedna solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini.

Na početku programa prisutnima će se obratiti zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić. Uvodnu riječ održat će predsjednik Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup Josip Mrzljak, a o knjizi će govoriti prof. dr. Anđelko Akrap, doc. dr. Slavko Slišković i povjesničar Franjo Marić, urednik.

U toj prigodi, kartograf Nikola Badanković i direktor Geofota Zvonko Biljecki predat će karte župa u BiH predsjedniku BK BiH banjolučkom biskupu Franji Komarici.

U glazbenom dijelu sudjelovat će zbor Kćeri Božje ljubavi i kantautor Luka Balvan, a moderator programa će biti mons. Ivo Tomašević.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*