Sutra zajednička sjednica Vlade RH i Vijeća ministara BiH

U ponedjeljak će se u Splitu održati prva zajednička sjednica Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, što će biti još jedna potvrda dobrosusjedskih odnosa dviju država.

Sjednica će se održati u splitskoj Vili Dalmaciji, a predsjedat će joj dvoje premijera, Jadranka Kosor i Nikola Špirić, koji su u svibnju i dogovorili održavanje prve zajedničke sjednice dviju vlada, na kojoj će se razmatrati bilateralni odnosi i pitanja od zajedničkog interesa. Po završetku sjednice očekuje se potpisivanje niza dokumenata vezanih uz unaprjeđenje gospodarske suradnje i suradnje na području informatičkog društva i elektroničkih komunikacija.

Praksu održavanja zajedničkih sjednica dviju vlada Hrvatska od 2006. održava s Mađarskom te se svake godine naizmjenično u Hrvatskoj ili Mađarskoj članovi dviju vlada sastaju i raspravljaju o zajedničkim pitanjima. Ubuduće bi takva praksa trebala postojati i s BiH, a premijerka Kosor tijekom posjeta Sarajevu početkom lipnja izjavila je da će prva zajednička sjednica hrvatske i bosanskohercegovačke vlade biti povijesna.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*