Suvadu Đidiću za eksploziju u "Fisu" devet godina zatvora

fis-vitez Sud Bosne i Hercegovine izrekao je danas kaznu od devet godina zatvora Suvadu Đidića zbog podmetanja eksplozivne naprave u Trgovačkom centru “Fis” u Vitezu 9. listopada 2008. godine, odnosno, pravosudnim rječnikom rečen, kaznenog djela protiv opće sigurnosti ljudi, imovine i izazivanja opće opasanosti. U eksploziji u “Fisu” poginuo je zaštitar Zvonko Barbić, Josip Šarić zadobio je teške, a više osoba lakše tjelesne ozljede.
Tužiteljstvo BiH izrazilo je zadovoljstvo osuđujućom presudom, ali ne i visinom izrečene kazne te je najvilo žalbu, a žalbu je najavila i Đidićeva obrana.
U ožujku je Amir Ibrahimi za isto kazneno djelo osuđen na dvije godine zatvora, nakon što je s Tužiteljstvom postigao sporazum o priznanju krivice i pristao svjedočiti protiv Suvada Đidića. Ibrahimi je priznao da je uputio nepoznatu osobu Suvadu Đidiću, koji mu je napavio eksplozivnu napravu. Procesi protiv Suvada Đidića i Amira Ibrahimija razdvojeni su jer je Tužiteljstvo odustalo od optužbe za terorizam.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*