Suvremeno hrvatsko društvo inficirano komunističko-liberalističko-ateističkom ideologijom

Iustitia et pax, komisija Hrvatske biskupske konferencije, nedavno je izrazila “zabrinutost zbog sve učestalijeg izražavanja i otvorenijeg iskazivanja netrpeljivosti i nasilja prema katolicima u Republici Hrvatskoj”, što je izazvalo reakcije javnosti.

Sva ta ignoriranja i osporavanja izjave o nesnošljivosti prema katolicima zapravo otkrivaju koliko je suvremeno hrvatsko društvo inficirano komunističko-liberalističko-ateističkom ideologijom i koliko je još uvijek udaljeno od normalne i zdrave pluralnosti i demokracije, zaključio je don Ivan Miklenić urednik Glasa Koncila u ovotjednom broju osvrnuvši se na spomenute zaključke Komisije HBK Iustitia et pax.

Prema ovom poluslužbenom glasilu Kaptola izjava hrvatskih biskupa je “ignorirana, osporavana pa čak i izrugivana”. Mikleniću je to dokaz da su očito u hrvatskom društvu neke teme smišljeno trajno u prvome planu, a druge isto tako smišljeno potisnute na marginu ili potpuno istisnute iz javnosti. Miklenić u svom uvodnika navodi kako u zdravom, pluralnom, demokratskom društvu ne bi smjelo biti tema ni pitanja svjesno potisnutih na marginu.

– O svim temama i pitanjima moralo bi se argumentirano razgovarati ili dijalogizirati, smatra Miklenić.

“Manjina koja kroz većinu medija i na druge načine ideološki terorizira i marginalizira neospornu katoličku većinu i pripadnike te većine u suvremenom hrvatskom društvu jasno očituje da joj je bitna svojstvenost sektaštvo i totalitarizam te je jasno da je ona zapreka stvarnoj demokratizaciji hrvatskoga društva i poštivanja dostojanstva, savjesti i slobode svakoga čovjeka u Hrvatskoj, a time i zapreka svakom stvarnom humanom napretku”, naglašava Miklenić u svom komentaru dodajući da je upravo poruka biskupa ide prema stvarnom razvitku demokracije i tolerantnosti u suvremenome hrvatskom društvu.

“Izjava je iznimno važna i kao takva otvara oči odgovornima i građanima”, zaključio je.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*