Sve je čisto i po zakonu, ali je direktor Plinacra ipak dao ostavku!

Mladen-AntunovicEpilog nedavnog prepucavanja najjačih koalicijskih partnera SDP-a i HNS-a, zbog dviju afera u Plinacru, prva je ostavka. Podnio ju je predsjednik Uprave Plinacra i član HNS-a Mladen Antunović. I dok on razloge pronalazi u nefunkcioniranju Uprave i lošoj percepciji tvrtke u javnosti, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak vidi ih u lošem poslovanju Plinacra.

Antunović je kao razloge ostavke naveo nefunkcioniranje uprave i lošu percepciju tvrtke u javnosti, unatoč dobrim rezultatima koje je Plinacro postigao za njegova mandata.

“Iza Plinacra je natprosječno uspješna godina, ali u percepciji javnosti stvorena je negativna slika i dojam da je Plinacro tvrtka-slučaj”, rekao je Antunović na konferenciji za novinare. Dodao je da dolazi iz privatnog biznisa u kojem je menadžer uspješan ako ostvari poslovne ciljeve i vlasniku donese povećanu dobit, ali da je u politici i javnom prostoru bitna i percepcija, a tu, prema svojoj ocjeni, nije uspio.

Potom je izjavio da zbog potpuno nefunkcionalne uprave i loše percepcije u javnosti te zbog toga da on i Plinacro ne bi bili teret HNS-u i koalicijskoj Vladi podnosi ostavku na mjesto predsjednika Uprave.

Dodao je kako moli predsjedatelja skupštine, ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, da ostavku prihvati i razriješi ga dužnosti.

Antunović smatra da je pogriješio kad je članovima Uprave dao punomoć da samostalno vode poslove društva.

Tu su, kako je rekao, nastali njegovi problemi, a konkretno kada je obustavio i poništio natječaj za nabavu luksuznih automobila te opozvao dane punomoći. Tada, ocijenio je, počinju podmetanja, stvaranje afera i policijske istrage.

Vrdoljak: Antunović ne odlazi zbog nezakonitosti, nego zbog rezultata

“Predsjednik Uprave Plinacra Mladen Antunović ne odlazi zato što je radio nešto izvan zakona, nego zato što mu rezultati u investicijama nisu bili dobri i zato što Uprava tijekom cijeloga svojeg rada nije bila homogena”, izjavio je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Vrdoljak je naglasio da predsjednik Uprave Plinacra ne odlazi ni zbog zapošljavanja supruga ministrice Anke Mrak Taritaš. Kazao je kako je od svih javnih tvrtki prije nekoliko mjeseci zatražio revidirana izvješća za 2012., da je dobio izvješće Plinacra, da je nezadovoljan realizacijom investicija te da Uprava nije funkcionirala kako je trebala.

“Svjestan svoje odgovornosti, predsjednik Uprave je podnio ostavku, koja je, nakon revidiranog izvješća, na mjestu i vrlo odgovoran potez”, rekao je ministar. [HRT]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*