Svečano otvoreno “Mostarsko proljeće 2012. – XIV. dani Matice hrvatske”

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda otvorio je u nedjelju navečer u Mostaru kulturnu manifestaciju “Mostarsko proljeće 2012. – XIV. dani Matice hrvatske” koja će se održavati sve do 1. lipnja.

Obraćajući se nazočnima prigodnim govorom Bevanda je kazao kako je ulaganje u kulturu i očuvanje kulturne baštine kao i čuvanje vlastitog identiteta ono što BiH treba uvesti u sustav onih vrijednosti koje dijeli europska civilizacija.

“Mostarsko proljeće predstavlja istinski kulturni kapital i ima veliki značaj u promicanju i širenju kulturne baštine i vrijednosti koje čine kulturni identitet. Želim da ova manifestacija bud istinski klulturni koridor koji će u gradu mostova izgraditi još jedan a to je most kulture, dijaloga, tolerancije i raznolikosti. Proglašavam XIV. dane Matice hrvatske otvorenima” , kazao je Bevanda.

Nakon svečanog otvaranja kulturne manifestacije u Hrvatskom domu “Herceg Stjapan Kosača” uslijedio je koncert dalmatinskih klapa “Omiš”. To je bilo večer sjećanja na Ljubu Stipišića Delmatu, a program je realiziran u suradnji s Festivalom dalmatinskih klapa Omiš. Scenarij večeri posvećene Delmati potpisuje Jakša Fiamengo. Nastupili su: klapa Cambi, Ventula, Versi, Pasika i Kaleta, a poseban gost večeri je Tedi Spalato.

Svečanom otvaranju Mostarskog proljeća nazočio je i hrvatski predsjednik Ivo Josipović te hrvatska ministrica kulture Andrea Zlatar-Violić. [Doznajemo.com]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*