Svećenik Zagrebačke nadbiskupije uhićen zbog pedofilije

Svećenik Zagrebačke nadbiskupije Mladen Kožina uhićen je zbog preuzimanja pedofilskog sadržaja s interneta, javljaju hrvatski mediji. Uhićen je u međunarodnoj policijskoj antipedofilskoj akciji Scotland Yarda pod imenom “Oliver”, a posebno je zanimljivo to da je puno ime i prezime te trenutačni status svećenika objavio priopćenjem Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

“Nakon primljene obavijesti 12. listopada 2011. od mjerodavnih tijela Republike Hrvatske da su protiv svećenika Zagrebačke nadbiskupije Mladena Kožine pokrenute istražne radnje zbog sumnje o počinjenju kaznenog djela preuzimanja internetskog sadržaja vezanog uz nedolično prikazivanje maloljetnih osoba, Nadbiskupski duhovni stol istoga dana, dekretom broj: 2277/2011, tog je svećenika privremeno, odnosno do završetka postupka i utvrđivanja istine, razriješio svih svećeničkih službi”, stoji u priopćenju koje je promptno objavljeno na internetskim stranicama Zagrebačke nadbiskupije.

U njemu se dodaje da je Zagrebačka nadbiskupija od samog početka surađivala na slučaju, što će i dalje činiti.

Mediji su objavili da je katolički svećenik, koji je bio župnik župe Presvetog Srca Isusova u Zagrebu, u bolnici Milosrdnih sestara, u razdoblju između 2007. i 2010. godine s interneta preuzimao fotografije obnažene djece ili djece u eksplicitnom seksualnom ponašanju.

Za sada nema podataka o tome je li svećenik, osim prikupljajući pedofilne sadržaje na računalu, na bilo koji način osobno naudio nekom djetetu. Županijski sud u Zagrebu odbio je zahtjev tužiteljstva da se svećenik zadrži u istražnom zatvoru.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*