Svi su već pisali da su naše najoptimističnije šanse konac 2011.

“U ožujku ove godine, u jedanaestoj godini našeg europskog procesa i šestoj godini pregovora, nadomak cilju, Europska komisija objavila je izvješće o Hrvatskoj koje je po svemu odgađalo ulazak Hrvatske u europsko političko okruženje.

Svi su već pisali da su naše najoptimističnije šanse konac 2011. ili početak 2012. Bilo je vrijeme ili za predaju ili za akciju. Možda najeuropskija stvar koju smo napravili u pregovorima bila je odluka u tom trenutku da se ide u akciju.

Nitko nam to nije niti savjetovao, niti predlagao, niti od nas to zahtijevao. Riskirajući da ispadnemo naivni i politički glupi, da nam se smiju kao blesavim aktivistima, odlučili smo pokrenuti atmosferu maksimalne mobilizacije, vodeći se uvjerenjem da ti nitko ne može pomoći ako prvo nisi u stanju i spreman pomoći sam sebi.”

Vesna Pusić, predsjednica hrvatskog Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s Europskom unijom, u kolumni na tportalu

1 Comment

  1. NEMAS SE POTREBE HVALITI NI SA CIME–HRVATSKA TI ULAZI U EUROPU SA DOSUDJENIM ZLOCINACKIM PODUHVATOM–HEROJI I DOMOLJUBI KOJI SU JE STVORILI SU IZDANI–SAMO DALJE IZDAJNICKE PRSTICE OD BIH HRVATA–VASA POMOC PUSICKO NAM NE TREBA.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*