Svjedok se ne sjeća da ga je Eso Macić tukao u logoru Čelebići

Svjedok obrane Velimir Đorđić na suđenju Esi Maciću, održanom u Sudu BiH, ispričao je da je pretučen u logoru Čelebići u kolovozu 1992. godine, ali da ne zna tko ga je tukao. Rekao je da je pretučen kada su predstavnici Crvenog križa dolazili u logor Čelebići, ali se ne sjeća da ga je tukao optuženi Macić kojeg je od ranije poznavao iz viđenja.

“Tučnjava je bila odmah nakon odlaska predstavnika Crvenog križa, sat ili dva nakon toga. Mislim da je u kolovozu 1992. godine dolazio Crveni križ. Ne znam koliko se fino prisjećati toga, ja bih to da zaboravim. Tučnjava je bila, okretanje uza zid u dva ili tri reda i udaranje. Ne sjećam da me Eso Macić tukao”, rekao je Đorđić, istaknuvši da nije vidio da je optuženi Macić nekoga od zarobljenika tukao.

Đorđić, koji je zajedno sa još 11 muškaraca krajem svibnja 1992. godine zarobljen na Bjelašnici, ispričao je da je nakon kratkotrajnog pritvaranja na Igmanu i u objektu ‘Silos’ u Tarčinu odveden u logor Čelebići. Svjedok je istaknuo da je iz Čelebića, gdje je bio zatvoren u objektu šest, nekoliko puta vođen u ‘Musalu’, te da je nakon toga ponovo vraćan u Čelebiće.

Svjedok je ustvrdio da ga optuženi Macić nije tukao ni u Musali, niti je vidio da nekog drugog udara. “Esu Macića sam poznavao iz viđenja prije rata, znali smo se iz Konjica. Dok sam bio u objektu šest, ne sjećam se da je Macić ulazio u taj objekat, kao ni u objekt u ‘Musali'”, rekao je Đorđić.

Državno tužiteljstvo tereti Macića, bivšeg pripadnika Armije BiH (ABiH), za zločine počinjene nad ratnim zarobljenicima i civilima srpske nacionalnosti u logoru Čelebići i Sportskoj dvorani ‘Musala’ u blizini Konjica.

Kako je navedeno u optužnici, Macić je 1992. sudjelovao u ubojstvu dva srpska civila u logoru Čelebići, te u nanošenju teških ozljeda zatvorenim civilima i ratnim zarobljenicima u ‘Musali’, prenosi BIRN – Justice Report.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*