Tadić: Očuvanje integriteta BiH vezano i za očuvanje Kosova

Srbijanski predsjednik Bosris Tadić smatra da je očuvanje integriteta Bosne i Hercegovine vezano i za očuvanje Kosova.

Tadić je, naime, komentirajući zaoštravanje odnosa u vezi sa najavljenim referendumom u Republici Srpskoj, za beogradski “Blic” izjavio: “Očuvanje integriteta Bosne i Hercegovine je pitanje vezano i za očuvanje Kosova, ali i za mir. Bez toga nema sreće ni za koga u regiji. Mi se za to borimo, integritet susjednih zemalja je pretpostavka mira. Religijski ekstremizam je nešto na šta nitko, pa ni Srbija nema odgovor. Mi smo protiv nametanja rešenja, jer odluke mogu donositi samo legitimni politički predstavnici građana. Ideja o suspenziji pojedinih naroda je opasna.”

Rekao je također da je Srbija protiv podjela, ali i protiv diskvalifikacija iz političkih procesa.

“Samo dijalog i kompromis su rješenje, a to važi i za Srbe i Hrvate i Bošnjake u BiH. Prošlo je vreme folklornog patriotizma, i u ime nacionalne politike Srbije borim se protiv podjele BiH, ali u isto vrijeme i za status srpskog naroda na svim razinama ne samo u BiH nego i u svim državama gdje Srbi žive”, rekao je Tadić.

Agencija Tanjig je u srijedu navečer objavila Tadićevu izjavu kojom je poručio da se protivi bilo kakvom nametanju rješenja u Bosni i Hercegovini, i ocijenio opasnima spekulacije o tome da bi neki političari u BiH državi mogli biti isključeni iz političkog života zbog najavljenog referenduma u RS.

“Rješenje nije nametanje odluka niti isključivanje nekog od na izborima izabranih iz političkog procesa. Te ideje da će doći do suspenzije predstavnika pojedinih naroda i entiteta su opasne i Srbija im se protivi. Spreman sam razgovarati o tome sa gospodinom (Valentinom) Inzkom i svim europskim političarima”, rekao je Tadić.

3 Comments

  1. Tadic je protiv podjela, ali je “protiv nametanja rešenja”. Na sto on cilja, sto bi bilo nametanje rjesenja? Nesumnjivo, eventualno ponistenje odluke NS RS o raspisivanju referenduma! Tadic je, dakle, protiv podjela, ali je za referendum koji vodi ka podjeli. I uz to na vrlo nejasan nacin povezuje sudbinu BiH s Kosovom…

  2. tadic je u pravu i podrzava svoje srbe uvijek,,i svi poslije njega ce to raditi isto,,HRVATI BIH su prvo prodani i izigrani od hrvatske,,sada su postali i nacionalna manjina u djamahiriji–CEMU LJUBOMORA,,NEKA SE POLITICARI IZ HRVATSKE UVLACE U GUZICU europi i dalje,,ali ne preko ledja bih hrvata-hrvatskoj treba ukinuti potpis iz dejtona u ime bih hrvata.

  3. Nervira me cinjenica sto se stavlja drzav iznad naroda. Drzave su nastale zbog naroda, a ne obrnuto. Sad ispade “Bosna” vaznije od Hrvata, Srba, Muslimana,… Bosnu trba urediti kao “labavu federaciju” i to je to, i to bi bio prevelik ustupak Muslimanima. Ljudi misle da ce biti sretniji u nekoj unitarnoj drzavi, obicna glupost, naprotiv, SLOBODA DAJE SRECU SVIMA.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*