Tadić se u Mostaru sastao se s Bešlićem i Čovićem

covic-tadic Srbijanski predsjednik Boris Tadić doputovao je u ponedjeljak popodne iz Beograda u mostarsku zračnu luku, gdje su ga dočekali domaćin, gradonačelnik Ljubo Bešlić i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović. Predsjednik Tadić zadržao se u kraćem razgovoru u VIP salonu u zračnoj luci s gradonačelnikom Bešlićem i predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem. Tadić nije davao izjave medijima, a Čović je kazao kako je njegov razgovor s predsjednikom Tadićem bio prijateljski i privatni, odnosno u funkciji uspostave boljih odnosa između Sarajeva i Beograda, BiH i Srbije, a da će u Mostaru nakon otvaranje Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2010 na širem predsjedničkom ručku razgovarati detaljnije o uspostavi boljih gospodarskih i političkih odnosa dviju susjednih država.
Gradonačelnik Bešlić istaknuo je kako je ovaj posjet važan za Mostar i predstavlja slanje pozitivne slike iz grada na Neretvi, a što treba doprinijeti boljoj regionalnoj gospodarskoj i političkoj suradnji.
Predsjednik Srbije Boris Tadić doputovao je u ponedjeljak uvečer u Trebinje, gdje je prošetao gradom i posjetio manastir Tvrdoš, te Muzej Hercegovine u Trebinju.
On će u utorak otvoriti XIII. Međunarodno gospodarski sajam Mostar 2010. čiji je ovogodišnji zemlja partner Srbija. Pored predsjednika Tadića u Mostar su svoj dolazak najavila brojna druga politička izaslanstva iz Hrvatske, Srbije, BiH i drugih zemalja. Na otvorenju Sajma očekuje se dolazak i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH dr. Harisa Silajdžića kao i visokog predstavnika Valentina Inzka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*