Telefoni u budućnosti će biti savitljivi, ali i prozirni!

mobitel-prozirniMobilni telefoni ostvaruju munjevit napredak, a najave za blisku budućnost su upravo fascinantna. Nedavno je objavljeno da se proizvedeni savitljivi ekrani, a sada stiže još revolucionarnija najava displeji: kompanija Polytron Technologies priprema prozirni mobilni telefon koji bi se, tvrde u toj kompaniji, na tržištu mogao pojaviti već krajem ove godine.

Do sada su napravili i prikazali prototip ovog uređaja koji je proziran i jedino su vidljivi dijelovi poput SIM kartice, microSD kartice, baterije i mikrofona, no na konačnom modelu ti će dijelovi biti prekriveni, a oba dijela (prozirnog) kućišta biti ekrani osjetljivi na dodir, objavio je Dnevnik.hr.

Na Daily Mailu kažu da ova kompanija koristi tzv. Switchable Glass tehnologiju, odnosno OLED koji koristi molekule tekućeg kristala za prikaz slike zahvaljujući kojoj je telefon proziran kada je ugašen, no kada se upali te molekule stvaraju tekst, ikone i druge slike.

Sam Yu iz Polytrona rekao je kako će do završetka izrade konačnog modela ovog telefona, dakle već do kraja ove godine, riješiti i problem baterije koja bi se mogla vidjeti kroz prozirni ekran te trenutno razvijaju malu litij-ionsku bateriju koja bi bila manje vidljivija u odnosu na današnje baterije te bi se lako mogla prekriti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*