Terorist Jašarević se rasplakao pred majkom

Počinitelj suludog napada na zgradu američkog veleposlanstva u Sarajevu, Mevlid Jašarević, navodno se rasplakao “kao malo dijete” kada ga je prije nekoliko dana u zatvoru u glavnom bh. gradu posjetila mama! Terorist koji je napao američko veleposlanstvo u Sarajevu, u KPZ Sarajevo prije nekoliko dana imao je posjet, došla ga je vidjeti majka, koja je, kako piše sarajevski Dnevni avaz, bila “veoma kritički raspoložena prema svom sinu”, pa se Jašarević, tvrde izvori lista, čak i rasplakao…

Podsjetimo, Jačarević je dijete razvedenih roditelja, a s majkom Muamerom (udanom) Hasanović je živio u Austriji, a s ocem Izetom je rijetko kontaktirao.

Inače Mevlidovi i otac i majka kazali su ranije za medije da njihov sin ranije nije bio “ovakav”. Štaviše, Muamera Hasanović je rekla da je on bio “zlato od djeteta”, da mu je, doduše, otac nedostajao – ali da su pravi problemi nastali tek onda kada je stupio u kontakt s pripadnicim radikalnog tzv. vehabitskog pokreta.

Inače, osim majke, u zatvoru je Jašarevića dva puta posjetila i supruga.

Kako navodi spomenuti sarajevski list, pozivajući se na Jašarevićevog odvjetnika Senada Dupovca, optuženi terorist je tražio premještaj u neku od pritvorskih jedinica Suda BiH, koje su za sada popunjene. Uz to, napadač na Veleposlanstvo SAD tražio je da ne bude sam u pritvoru.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*