Teroristički napad u Bugojnu, ubijen policajac, uhićen vođa napada

Snažna eksplozija  jutros je potresla Bugojno, a meta napada bila je policijska postaja u ovom gradu. Poginuo je policajac Tarik Ljubuškić, koji se u trenutku eksplozije nalazio na dužnosti. Još nekoliko osoba je ranjeno a najteže 26-godišnja policajka Edina Hindić, koja je hitno prebačena u bolnicu u Sarajevo.

Očito je riječ o smišljenom i  dobro isplaniranom terorističkom napadu iza kojeg stoje radikalni vjerski krugovi u središnjoj Bosni. Naime, prema zasad neslužbenim informacijama, eksplozija bi mogla biti povezana s današnjim velikim muslimanskim molitvenim skupom u Ajvatovici u blizini Bugojna.

Neposredno nakon eksplozije uhićen je vođa napada, koji je priznao odgovornost za ovaj teroristički čin. Riječ je o Harisu Čauševiću, poznatom pod nadimkom Oks, koji je već i ranije prijetio lideru Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejmanu Tihiću u prostorijama Islamskog centra u Bugojnu.

Na lice mjesta pristigli su policijski profesionalci iz cijele BiH kako bi pomogli u istrazi ovog terorističkog čina, a prema prvim informacijama i rekonstrukciji događaja, Čaušević je sam aktivirao ranije postavljenu eksplozivnu napravu, koristeći pri tome daljinski upravljač. Nakon eksplozije pokušao se udaljiti s lica mjesta, ali je vrlo brzo lišen slobode. Osim Čauševića, uhićene su još najmanje tri osobe.

Čaušević je, doznajemo, pristaša radikalnih vjerskih ideja, a što je i najvjerojatniji motiv suludog čina kojeg je počinio.

Inače, od siline eksplozije popucala su stakla na objektima u blizini policijske postaje, a zvuk detonacije čuo se kilometrima daleko, javljaju s lica mjesta. Gotovo su potpuno uništeni brojni automobili koji su se nalazili u blizini policijske postaje.

2 Comments

  1. Žao mi je što BiH sve više nalikuje na pojas Gaze jer neki očito ne znaju cijeniti što žive u miru. Nadam se da će ovo otvoriti oči mnogima da vide kakvi ljudi žive oko nas. Neka dobro mućno glavom svi oni koji su dosad bili zaslijepljeni mržnjom i koji su istu usmjerili na Hrvate u BiH budući da su nekima najveći trn u oku. Napominjem, ti isti Hrvati nikom nisu postavili bombu ili inicirali neki sličan događaj. Tako ako je nekima ostalo imalo soli u glavi i barem trunka objektivnog i zdravorazumskog razmišljanja, vrlo lako mogu uvidjeti tko su zaista neprijatelji ove zemlje, napretka i svjetlije i sigurnije budućnosti.

  2. radikalni islam je vec dobrih 15 godina prisutan u bih,,vehabije,sefiri i slicni,,sjetimo se intervencije z.lagumdjije u korist bih mudjahedina,a on svoju stranku naziva sdp,,silajdjic ih hrani i prikriva svojim radikalnim islamom-silajdjic je zastupnik interesa turske u bih,citava familija mu zivi u turskoj imaju turske putovnice,jedna ulica u turskoj nosi silajdjicevo ime,,nevjerovatno da se o ovome slucaju nije oglasio klon od hrvata z.komsic,on u ime hrvatskog naroda sjedi u predsjednistvu bih,a izabrali su ga lagumdjijini muslimani koji bi da odglume kao neke socijaliste,,mozda je i dobro sto se to desilo,da muslimani ne glume europljane samo kada im europa treba,,jos jednom,, KLON OD HRVATA Z.KOMSIC SE NIJE OGLASIO,,da su to ucinili bih hrvati,,ili ne daj boze srbi,,KLON bi medju prvima bio.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*